KAKAV ŠOK ZA HRVATSKU, SLJEDEĆE GODINE NEMAMO KLUB U LIGI PRVAKA: Pali smo na ljestvici koeficijenata!

Krovna europska rukometna federacija, EHF, objavila je novi poredak nacionalnih koeficijenata koji utječu na nastup klubova u Ligi prvaka.

Hrvatska je pala jedno, ali ključno mjesto. Ne nalazimo se više na devetom mjestu ljestvice, već smo pali na deseto te ostali bez mjesta u Ligi prvaka.

Garantirano mjesto u najjačem klupskom natjecanju ima prvih devet država, a to će od ove godine biti Rumunjska umjesto Hrvatske.

Tako će Hrvatska od sljedeće sezone imati dva predstavnika u Europskoj ligi i dva u Europskom kupu EHF-a. EHF listu najbolji država sastavlja prema učincima klubova u prethodne tri sezone.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Naš najjači predstavnik, PPD Zagreb, već skoro dvije godine ne zna za pobjedu u najjačem klupskom natjecanju tako da nije čudan pad Hrvatske za jedno mjesto.

Treba naglasiti kako još nije sve izgubljeno; EHF šest dodatnih mjesta u Ligi prvaka dodjeljuje putem ‘wild-carda’. Svaki rukometni savez koji ima predstavnika u Ligi prvaka ima pravo prijaviti jedan klub koji žele vidjeti u najjačem europskom natjecanju, tako da ostaje nada da će to upravo biti – PPD Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)