‘J*** MATER ONOME TKO JE GLASAO ZA SMRADA!’ Riječka profesorica zbog Milanovića ‘izvan sebe’, nije birala riječi da nagadi predsjednika

Izjava Zorana Milanovića oko pokušaja “rušenja” Zakona o zabrani negiranja genocida u Srebrenici u Domu Naroda BiH, koji je podržao i HDZ, odjeknula je u susjednoj zemlji.

Milanovića, blago rečeno, ne simpatiziraju u Sarajevu, kao i u drugim dijelovima BiH s većinskim bošnjačkim stanovništvom, a njegove akcije nakon ove izjave još će gore stajati. Milanović je rekao da Dodiku i Čoviću savjetuje da to ne rade, no problem je bio u onome što je uslijedilo.

Postoje genocidi i genocidi. Postoji genocid nad židovskim narodima, u Ruandi, postoji genocid u Srebrenici, odnosno jedan događaj definiran kao genocid, a genocid ima vrlo širok raspon, postoji genocid u Drugom svjetskom ratu, postoji Jasenovac… Nije sve isto, kao što ni svaka žrtva nije ista. Najbolje je reći da je sve isto. Nije”, izjavio je, a kao kap ja je prelila ionako punu čašu bio je dodatak da “Dodik nije najveći problem u BiH”.

Zar nam je sitni šibicar i dalje legitiman?

No, reakcija je bilo i s ove strane, a jednu od oštrijih uputila je riječka profesorica Vesna Rajnović koja je na Twitteru iskazala svoje ogorčenje.

“Braćo Hrvati, zar nam je sitni šibicar koji je glasao protiv zabrane negiranja genocida i dalje legitiman? Mili moji, po drugi put smo jeftino prodali vukovarske žrtve”, napisala je u svojoj prvoj objavi koju je potom “nadogradila”.

 

J***o mater onome tko je glasao za smrada kojem svaka žrtva nije ista, a Dodik najmanji problem u BiH”, dodala je u drugome.

Odjeknula je i njezina izjava, sarajevsko Oslobođenje – nekoć najugledniji sarajevski medij – dalo joj je visoku poziciju na svom portalu, a za očekivati je da uskoro neće biti jedini…