Ivana Kekin: Ja sam za micanje murala Zvonimiru Bobanu. Nije mu mjesto na osnovnoj školi

Uspjesi naših sportaša i općenito uspjesi hrvatskog naroda i njihovi sentimenti mogu se izražavati i kroz slike koje ne prikazuju nasilje, rekla je Ivana Kekin o muralu na Osnovnoj školi Savski Gaj

Saborska zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin  gostovala je na N1 i osvrnula se na ključna pitanja vezano uz Grad Zagreb kao intrigantne teme vezane uz nedavno prebrisane murale o Vukovaru, Dinamu i Slobodanu Praljku.

Podsjećamo, na Laništu u Novom Zagrebu s trafostanice prebrisani su murali Slobodana Praljka, osuđenog ratnog zločinca, ali i oni o Vukovaru, Dinamu i 204. gardijskoj brigadi. Iz Grada tvrde da je trebao biti prebrisan samo Praljkov mural, ali su greškom prefarbani i ostali. Već drugi dan BBB-i i građani napravili su nove murale na istom mjestu.

Priča o Bobanovom muralu

– Dana je uputa da se prefarba mural, no došlo je do nesporazuma komunalnog redara i HEP-a te su se greškom uklonili i ostali murali – rekla je Kekin na teme obrisanih murala na jednoj zagrebačkoj trafostanici, koja je izazvala polemiku u političkom životu grada, Kekin je pojasnila da su se građani javili u vezi murala na kojem je bio “osuđeni ratni zločinac Praljak”

– Mural će biti nadoknađen, a ratni zločinac je uklonjen – dodaje.

No tu nije stala priča o muralima.

Zagreb: Grafiti posvećeni Dinamu na osnovnoj školi Savski gaj

Dinamo – Zvezda, Boban i milicajac

Otvorilo se i pitanje murala Zvonimira Bobana na Osnovnoj školi u Savskom Gaju.

Radi se o poznatoj sceni iz 1990. godine kad je tad golobradi kapetan Dinama udario milicajca na utakmici Dinama i Crvene zvezde na Maksimiru.

– Osobno, sklona sam tome da nije primjereno da prikazi nasilja budu na osnovnim školama. Uspjesi naših sportaša i općenito uspjesi hrvatskog naroda i njihovi sentimenti mogu se izražavati i kroz slike koje ne prikazuju nasilje.

Biste li podržali uklanjanje tog murala Zvonimira Bobana?, pitao ju je voditelj.

– Da. Ne vidim potrebu za prikaz nasilja na osnovnoj školi.