IMUNOLOG POSVE OTVORENO: ‘Djecu bi trebalo cijepiti, naročito onu u višim razredima osnove škole! To bi moglo biti ključno!

Pero Lučin, predstojnik Zavoda za fiziologiju i imunologiju na Medicinskom fakultetu u Rijeci gostovao je na N1 televizije i komentirao aktualnu epidemiološkoj situaciji, kao i pitanja vezana uz cijepljenje.

Priznao je kako ni sam ne zna objasniti zašto se toliko građana suzdržava od cjepiva.

“Svaki pojedinac treba osvijestiti da se ovog virusa nećemo riješiti ili dok se svi ne pozaražavaju, gdje će mnogi stradati ili da se procijepimo. Nažalost virus se mijenja i potreban je velik broj ljudi da bi se stvorila kolektivna imunost“, rekao je i dodao da kako se nada da će se uskoro pojaviti i druga cjepiva na proteinskoj bazi, čime bi se, dodaje, otklonili strahovi onih koji se boje mRNA cjepiva.

 

Lučin: Djecu bi trebalo cijepiti, naročito onu u višim razredima

Lučin je izrazio mišljenje kako bi trebalo cijepiti i djecu, počevši od viših razreda osnovne škole.

“Po mom mišljenju djecu bi trebalo cijepiti, naročito onu u višim razredima osnove škole i u srednjoj školi zbog toga što cijepljenje ne može zaustaviti širenje infekcije, ali može znatno smanjiti širenje infekcije. Jasno, i za mlađu djecu bi trebalo razmišljati, ali bitno je slušati pedijatrijsku struku i bitno je pratiti javljaju li se teži slučajevi kod djece, a vidjeli smo da su se počeli javljati, ali to je još uvijek anegdotalno”, izjavio je uz dodatak da bi to moglo biti ključno za sprječavanja širenja virusa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)