HADŽIHAFIZBEGOVIĆ ZAGRMIO: ‘Ako je potrebno opet ćemo braniti BIH! Ima ona dosta patriota’

Poznati glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović gostovao je na N1 televiziji s koje je onima koji priželjkuju rat poručio ‘da Bog da im bio u kući’, dodajući da patriote neće dozvoliti podjelu države.

“Kad vi dobijte šlagvort od onih tko najavljuje odcjepljenje, koji bi Potočare, Prijedor ili Foču pripojili Srbiji, sve one gradove gdje nije presuđen genocid… sasvim je logično da patriote ove zemlje odgovore na način ‘nema nikakvog problema’. Da ponovim riječi Hamdije Abdića Tigra: ‘Ako je potrebno mi ćemo opet braniti Bosnu i Hercegovinu’. Pogotovo ovi koji su 1992. stali u obranu”, izjavio je Hadžihafizbegović te dodao:

“Što ako poruče da je granica Bosne i Hercegovine u Rajlovcu ili na Velešićima. Poručuje to ovaj iz Laktaša. Hvala Bogu da ima razumnih ljudi poput Šarovića”, istaknuo je i dodao kako svatko tko koji se protivi da se BIH zastava vijori ispred East Rivera uvodi u novi sukob.

“Svi koji rade na razbijanju su izazivači eventualnih sukoba. Ali mislim da se to neće dogoditi. Najzad je međunarodna zajednica složila kockice i prepoznala opasnost takvog scenarija”, dodao je Hadžihafizbegović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)