GUSTAFSSONU PRESUDILA SUDAČKA POGREŠKA? Je li Hajduk oštećen u porazu?!

Hajduk je jutros objavio kako Jens Gustafsson više nije trener splitskog kluba, a presudili su mu niz od četiri utakmice bez pobjede i poraz u Koprivnici.

Hajduk je izgubio od pretposljednjeg Slaven Belupa 3:2, a jutros je bez posla ostao Gustafsson. No, kako to obično biva, nakon utakmice puno se pričalo o Franu Joviću, glavnom sucu utakmice u Koprivnici.

Pogriješio je kod Katića i njegovih žutih kartona, a mnogi se pitaju, je li pogriješio i kada je poništio Hajdukov pogodak?

Katić bezveze požutio, a onda nije isključen

Katić je zaradio svoj žuti karton nakon duela s Krstanovićem u kojem je iskusni napadač odglumio udarac laktom. U 68. minuti stoper Hajduka stvarno je udario napadača Slavena, a Jović je to propustio nagraditi isključenjem. Doduše, moguće da je riječ o kompenzaciji ako je shvatio da je Katić svoj žuti zaradio na nepošten način. Bilo kako bilo, sudac je pogriješio u – obje situacije.

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

 

Na kraju utakmice možda je napravio pogrešku koja je Gustafssona stajala posla. Naime, Diamantakos je postigao pogodak za izjednačenje, ali je sudac svirao faul zbog guranja Hajdukova napadača. Stoper domaćina Soldo pao je kao pokošen, ali postavlja se pitanje je li start, odnosno guranje, Diamantakosa bio toliko jako da se gol ne prizna.

 

Šef sudaca Bruno Marić često ističe kako suci trebaju puštati ‘mušku igru’, odnosno ne suditi mekane faule. U tome ga podržavaju i sami suci, ali se očito toga ne pridržavaju na terenu. Pitanje je samo, je li svojim suđenjem ‘zacementirao’ Gustafssonov odlazak iz Hajduka, koji je ovako i onako bio pod znakom upitnika.

 

dnevno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)