GOTOVO JE! On preuzima Škorinu poziciju: Bivši SDP-ovac i nekadašnji ministar čiji će se identitet otkriti kroz par dana

Otkako je napustio rukovodeću poziciju u Domovinskom pokretu Miroslav Škoro sve se rjeđe u javnosti pojavljuje u kontekstu politike, premda je svoju poziciju saborskog zastupnika ipak zadržao pridruživši se zastupničkom klubu Hrvatskih suverenista, s kojim surađuje i njegova sestra Vesna Vučemilović.

Škoro i Vučemilović snažno su podržavali referendum kojim su se Suverenisti nastojali usprotiviti uvođenju eura, te zadržavanju kune, no dovoljan broj potpisa nisu uspjeli skupiti, piše dnevno.hr.

Jednako tako Suverenisti nemaju dovoljan broj zastupnika koji bi Škori osigurao nastavak obnašanja dužnosti potpredsjednika Sabora.

Otkako se SDP podijelio u dva zastupnička kluba vijeća se o tome tko bi na ovoj poziciji mogao zamijeniti bivšeg predsjednika Domovinskog pokreta, a upućeni svjedoče kako su se bivši, i aktualni socijaldemokrati napokon usuglasili. Slijedom toga Saborom nakon Škore mogao predsjedati bivši ministar i nekadašnji SDP-ov politički tajnik Davorko Vidović, koji je trenutačno nezavisni saborski zastupnik.

Dogovorili Bauk i Hajduković

Inače su dogovore oko novog potpredsjednika Sabora vodili aktualni SDP-ov zastupnik Arsen Bauk i bivši SDP-ovac Domagoj Hajduković, koji je stranku samoinicijativno napustio nakon što su iz nje izbačeni članovi zastupničkog kluba, koji se mjesecima opiru politikama koje provodi predsjednik najveće oporbene stranke Peđa Grbin, u čijim se redovima trenutno više bave pripremom za unutarstranačke izbore na kojima će birati šefove lokalnih organizacija, nego li događanjima u sabornici.

Spomenimo na koncu kako bi konačni dogovor oko novog potpredsjednika Sabora SDP-ovci i članovi novog Kluba trebali otkriti tijekom ovog tjedna.