FOTO Spektakl na Maksimiru! Pogledajte golemi transparent BBB-a kojim su obilježili svoj 35. rođendan

Sjeverna tribina proključala je u 35. minuti, kad je počela sjajna koreografija

Ima tako nekih utakmica koje su posebne. I koje nemaju veze s rezultatima, bodovima, plasmanom u skupini. Jednostavno, imaju veze s navijačima koji su bitni faktor bilo koje nogometne predstave. Bad Blue Boysi su posebna priča kad se radi o Dinamu. Dan prije utakmice bili su duša Zagreba, duša Dinama, proslavili su svoj 35-ti rođendan, kako pišu Sportske Novosti.

Bila je to samo vatrena uvertira za ono što se dogodilo nekoliko trenutaka prije početka susreta protiv Austrijanaca.

Naime, navijači su ispod sjeverne tribine prvo razvili veliki transparent ‘Bad Blue Boys’, a potom je uslijedila velika koreografija i 100-metarski transparent uzduž cijele tribine koji je dočarao etape njihova djelovanja i borbe protiv raznih sistema, te ljubavi prema klubu, kao lajtmotiva postojanja.

image

Bad Blue Boys | SCREENSHOT

 

 

Također valja istaknuti kako su se nekoliko sati prije utakmice Dinama Rapida navijači okupili u poznatom restoranu MZ koji se u zagrebačkom žargonu zove ‘Kod Srbina’, vlasnika velikog navijača Modrih Zorana Labusa.

Bilo je veselo, pomalo romantično, evocirale su se uspomene na neke stare dane. Bilo je i glazbe, pjesme, a BBB su ugostili svoje prijatelje iz Grčke, navijače Panathinaikosa. Druženja navijača Dinama i ekipe iz Grčke zaista je bilo sjajno, inspirativno, svi koji se našli u restoranu su se fotkali se dečkima, atmosfera je bila poticajna. Stigli su i glazbenici, ekipa iz Dubrave koja je zasvirala sirtaki, i neke druge grčke bezvremenske uspješnice.

Već sat vremena prije početka utakmice, BBB su bili na svojim pozicijama na sjevernoj tribini. Čuli se bubnjevi, atmosfera je bila super. U to doba počela se puniti i zapadna tribina. Srećom, nije bilo kiše koju su meteorolozi najavljivali, pa se moglo doći na važnu utakmicu Dinama. Da, opet moramo podvući, zaista je ponižavajuće za Modre navijače da se prije svake utakmice mora gledati u nebo, u oblake, jesu li kišni ili oni drugi ih kojih neće padati.

Dinamo godinama igra europske utakmice, postiže sjajne rezultate, ali nitko ne mari za maksimirski stadion. Nova gradska vlasti dalje šuti na tu temu, predmijevamo da će i dalje šutjeti. BBB i sjeverna tribina proključali su u 35. minuti, kad je počela sjajna koreografija koja je trajala nekoliko minuta. Najvjerniji navijači Dinama autorizirali su sjajni spektakl, bila je to sjajna proslava rođendana i ogromna podrška Dinamu. Kapa do poda Bad Blue Boysima…

image

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

 

image

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

 

image

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

 

image

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

 

image

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

 

image

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix