EVO O ČEMU SU PRIČALI MILANOVIĆ I DODIK! Procurile informacije s tajanstvenog susreta na Pantovčaku!

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića šturo su se oglasili priopćenjem nakon sastanka s Miloradom Dodikom, predstavnikom Srba u predsjedništvu BiH.

“Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas u Uredu Predsjednika s Miloradom Dodikom, predstavnikom srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Sastanak predsjednika Milanovića s gospodinom Dodikom nastavak je aktivnosti Predsjednika Republike u cilju stabilnosti i funkcioniranja Bosne i Hercegovine, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu s Daytonskim sporazumom”, stoji u priopćenju.

S tim ciljem predsjednik Milanović je ranije održao sastanke s Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini”, naveli su.

 

Istog dana našli su se i Čović i Vučić

Što su konkretno razgovarali, i dalje ostaje tajna. Zanimljivo, istog dana u Beogradu su se našli predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Detalje tog susreta otkrio je Čović na svom Twitter profilu.

“S Vučićem sam razgovarao o napretku Zapadnog Balkana. Govoreći o BiH, naglasio sam da izmjene Izbornog zakona/ograničene konstitucionalne promjene ne mogu ugroziti temelje BiH – konstitutivni narodi i njihova prava moraju se u potpunosti poštivati, a diskriminacija mora biti eliminirana”, napisao je.

Vučić je također iznio svoje viđenje sastanka.

“Sretan što mogu ugostiti Dragana Čovića, predstavnika hrvatskog naroda u BiH, s kojim razgovaram o svim važnim regionalnim pitanjima, razumije se, kao i o svim pitanjima od interesa za naše narode. Zajednički smo konstatirali da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci konstitutivni narodi u BiH koji samo konsenzusom mogu donijeti odluke o svojoj budućnosti. Dakle, naš odgovor na sve krize je potpuno jasan – dogovor tri naroda!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)