EVO DETALJA O ZAGREBAČKOM ADVENTU: Očekuju nas 129 koncerta, a uvodi se i poseban projekt

Vlast Tomislava Tomaševića i Možemo! objavila je detalje o prvom Adventu u Zagrebu koji je pod njihovom odgovornošću.

Iako se zbog toga već digla bura, potvrđeno je da Ledenog parka na Tomislavcu, odnosno popularnog klizališta – neće biti!,

 

Neće biti ni ugostiteljskih kućica na Zrinjevcu

Iz Turističke zajednice grada Zagreba objavili su koje novitete uvode.

To su Advent u LADU, Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima.

Iz Turističke zajednice su napisali: “Ovogodišnji Advent Zagreb bit će posvećen igračkama i sve nas podsjetiti na djetinjstvo i važnost obitelji te oživjeti uspomene koje posebno čuvamo i kojima se uvijek, a osobito u blagdansko vrijeme, rado vraćamo”, priopćili su.

Adventske kućice bit će na pet gradskih lokacija: Trgu bana Jelačića, Europskom trgu, Bogovićevoj i Gajevoj ulici te na Strossmayerovom šetalištu.

Opis Adventa od strane Turističke zajednice prenosimo u cijelosti:

“Čak tri puta proglašen najboljim u Europi, i ovogodišnji Advent Zagreb ponudit će nam od 27. studenoga ove do 7. siječnja 2022. godine blagdansku čaroliju, a svojom središnjom temom poput vremeplova nas vratiti u bezbrižno vrijeme djetinjstva, ozračje obitelji i tradicionalnih vrijednosti.

 

Priča o igračkama

Možda niste znali da je u Zagrebu još prije 75 godina utemeljena tvornica igračaka Biserka uz koje su vezane najranije uspomene malih Zagrepčana, ali i mnoge druge djece kojima su one uljepšavale djetinjstvo i postale suputnici u odrastanju. Dječji su svijet također obogaćivale druge igračke koje su s puno umijeća, mašte i ljubavi izrađivali zagrebački obrtnici. Iz obližnjeg Hrvatskog zagorja također dolaze tradicijske drvene igračke, koje su na popisu UNESCO-ve nematerijalne baštine, a i danas se mogu kupiti u Zagrebu.

Podsjećanjem na njih, zagrebački će advent biti nostalgično putovanje koje nam je, u vrijeme izazova kojima smo okruženi, potrebnije i važnije nego prije.

Posjetitelje u gradu očekuje odlična gastronomska ponuda, mnogo zabavnih sadržaja namijenjenih svim uzrastima te prepoznatljiva atmosfera zbog koje se već godinama u predblagdansko i blagdansko vrijeme u Zagreb dolazi i u njega vraća”, stoji u priopćenju.

 

Dnevno.hr