”Epidemiolog” Capello: Smanjite plaće igračima koji se ne cijepe

Bivši nogometni trener a sada novopečeni ”epidemiolog” Fabio Capello smatra da bi nogometaši koji nisu cijepljeni protiv koronavirusa trebali biti financijski kažnjeni.

“To što ne žele primiti cjepivo je potez sebičnih ljudi i ako su policajci primorani to učiniti, ne znam zašto s nogometašima ne bi bilo isto. Onaj tko se ne cijepi pravi štetu društvu i trebao bi se suočiti sa smanjenjem plaće”, rekao je ”epidemiolog” Capello.

La Gazzetta dello Sport piše da je u prvoj talijanskoj ligi dosad cijepljeno 98 posto nogometaša, a od 10. siječnja u Italiji se profesionalnim sportom neće moći baviti oni koji nisu cijepljeni.

Podsjećamo, od samog početka pandemije znamo da djeca i mladi ne razvijaju teški oblik bolesti a cijepljenje djece i mladih protiv COVID-19 neće imati gotovo nikakav utjecaj na broj teško bolesnih ljudi.

Unatoč tome što je u prvoj talijanskoj ligi dosad cijepljeno 98 posto nogometaša , ”problema” s koronavirusom imaju gotovo i svi talijanski klubovi, ali utakmice se i dalje igraju prema planu.