Do Međugorja 19. put pješačio čak 500 km: Ozdravio sam od raka

U Međugorje je iz Velike Gorice, nakon 14 dana hoda i prijeđenih gotovo 500 kilometara, stigao Goran Ivančić. Ovogodišnje hodočašće u hercegovačko mjesto mira i molitve bilo mu je devetnaesto, piše Radio Mir Međugorje.

Iako je, nakon više stotina prijeđenih kilometara pješice, pred međugorsku crkvu sv. Jakova stigao vidno umoran, bio je radostan i blagoslovljen. Goran je, inače, član neokatekumenskog puta i Marijine legije.

Kako je kazao, dokle god fizički bude mogao, dolazit će Kraljici Mira, uz iste molitvene nakane za koje je išao i sve ove godine.

– Ove godine, kao i sve ranije, nakane su za moje obraćenje, obraćenje Hrvatske, prestanak psovke – posebno bogopsovke u Hrvatskoj – kazao je, među ostalim, ovaj Velikogoričanin. Dodao je također i kako na ovom hodočašću osobno vidi tko je i što je ustvari.

– Siguran sam da je svaki križ, uključujući bolest u obitelji ili osobnu bolest, poziv da se vratimo Gospodinu. Bolest nije Božja volja, nego dopuštenje, a to je velika razlika. Ja sam ozdravio od raka, najprije sam bio nekoliko puta operiran, ali onda me je Gospodin ozdravio do kraja – kazao je Goran te dodao kako ga je i ove godine cijelim putem pratila Božja providnost.

Na upit o Međugorju u njegovu osobnom životu, Goran Ivančić kazao je kako, kada je prvi put dolazio u ovo hodočasničko mjesto, nije imao primljene sakramente, osim krštenja, navodi, između ostaloga, Radio Mir Međugorje.

 

 

Hrvatski.ba