Dječaka držali pod ključem kao roba, bez hrane i struje

Općinski sud u Visokom potvrdio je optužnicu u kojoj se terete supružnici A. S. i H.S da su u okolici Visokog vršili psihičko i fizičko nasilje nad 6-godišnjim djetetom…

Policijska postaja u Visokom je 8.rujna primila prijave o zatočenom dječaku. Službenica JU Centar za socijalni rad Visoko  zatekla je dijete u mjestu Buzić Mahala, u kući koja nije funkcionalna za život, bez struje.

Iz kuće se nije moglo izaći zbog zaključanih ulaznih vrata, prenosi Klix.ba.

Dječak je živio u sobi koja je bila dodatno osigurana metalnim lancem, gdje nije mogao obavljati ni fiziološke potrebe, osim u tutu.

U sobi se zbog toga osjećao nesnosan smrad, zagušljivost, a dječak je bio iscrpljen, gladan, žedan i umoran, stoji u optužnici suda u Visokom.

Kada su ga znali pustiti iz sobe, dječak bi na svoju ruku uzeo hranu, a oni bi ga optužili kako je kradljivac te kako ih ne sluša.

A kada su optuženi primijetili kako dječaku susjed kroz prozor dostavlja hranu dok oni nisu u blizini, osumnjičeni otac je pričvrstio prozor tako da se ne može otvoriti, stoji u optužnici.

Na mjestu događaja utvrdilo se kako je dječak boravio u nepodnošljivim uvjetima, dok su osumnjičeni  i njihovo zajedničko malodobno dijete (rođeno 2019. godine) živjeli u odvojenoj  ljetnoj kući koja je bila funkcionalna za život.

Dječak je trenutno na sigurnom, a osumnjičene se tereti za psihičko i fizičko nasilje.

Optužnicu je 5. studenoga 2021. u cijelosti potvrdio sudac Općinskog suda u Visokom.