DINAMO JE TEŠKO RAZOČARAO! Izgubljene su nade u lanjski Dinamo, a jedna stvar posebno je nevjerojatna!

Teško je reći, ali mora se. Dinamo je razočarao. Poraz u Beču (1-2) protiv Rapida doslovce je pokazao sve recentne slabosti Dinamove momčadi. Od nevjerojatnih grešaka u obrani, preko sterilnodg veznog reda, a automatski je tu i napad odsječen. Pa smo tako imali situaciju da u cijelom drugome poluvremenu kada je Dinamo morao stizati rezultat – nije pripravljena niti jedna šansa.

Jasno je pritom da su Dinamove šanse za prolazak skupine sada kompromitirane. Ne, nisu izgubljene, ali su kud i kamo manje. Ako se na išta računalo onda je to na pozitivan rezultat u Beču. Pa čak i na neodlučan ishod, s time da se istog suparnika dobije u Zagrebu.

K tome, na svu silu ozlijeđenih igrača prije dvoboja na terenu se ozlijedio i Petković, a ionako odsječen napad s Andrićem je izgubio na probojnosti. Jer, Andriću nije upućena potom niti jedna korisna lopta. Dobro, vezni red, u kojem do bola nedostaje Lovro Majer koji je sjajio na početku sezone, praktički nije ni postojao. Pa je svako razdoblje Rapidovog pritiska prema Dinamovim vratima nalikovalo na panično napuštanje broda koji tone.

Stoperi na sto muka

Rapid je napade organizirao s bokova, malo s jedne, pa s druge strane, pa su Dinamovi stoperi, neusredotočeni kakvi jesu, bili na sto muka. I nije teško zaključiti da je Dinamo u tom prvome dijelu još i dobro prošao. Ipak, Oršić je svojom majstorijom izjednačio na 1-1, njegov gol a ponajprije štopanje teške lopte, „svijeće„, podsjetilo nas je na svojevremenu umješnost Davora Šukera. I gol kneza Mislava dao nam je nadu koja je brzo isparila.

S tako nespretnom obranom protiv ravnopravnog suparnika se ne može više očekivati, kamoli protiv boljeg. Rapid je ovu pobjedu apsolutno zaslužio, kao što Dinamo na osnovu prikazano nije zaslužio bod. I to je apsolutna istina.

Znamo to odavno, pa ćemo i potvrditi. Unatoč nedavnog bljeska u gostima protiv Genka naš prvak je ipak daleko od prošlosezonskih europskih izdanja. S obzirom koji su igrači odlazili a koje su nabavljali u upravi kluba to nam ne smije biti čudno. U igri Dinama kronično nedostaje sigurnost obrane. Za vezni red smo već rekli da nedostaje kreator, a sad da bi kritizirali Oršića ili Petkovića u napadu trebali bi isti dobijati i nešto dobrih, ppravovremenih lopti. Kako ih nisu dobijali to ihne možemo ni „špotati„, oni su jednostavno bili „odsječeni od svemira„.

Šanse za prolaz nisu izgubljene, prije su izgubljene nade u lanjski Dinamo. Ovo je, nažalost, ipak neka druga priča.

Dnevno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)