Davor Dragičević nastavlja borbu za istinu o smrti sina

Dragičevića je u srijedu uz brojne prijatelje dočekao i Muriz Memić, otac mladića Dženana koji je također pod nerazjašnjenim okolnostima smrtno stradao u Sarajevu 2016.

Davor Dragičević, otac mladića Davida Dragičevića koji je 2018. smrtno stradao u Banjoj Luci pod nerazjašnjenim okolnostima, vratio se u srijedu u BiH iz koje je otišao prije dvije godine, najavivši kako je će nastaviti borbu za istinu o smrti svog sina, koju vidi kao ubojstvo koje se pokušava prikriti.

“Nikada neću odustati”, kazao je Dragičević novinarima u sarajevskoj zračnoj luci, kamo je stigao nakon što mu austrijske vlasti nisu odobrile zahtjev za politički azil.

Dragičević je u Austriju bio prisiljen pobjeći 2019. kako bi izbjegao zatvor koji mu je prijetio zbog niza kaznenih prijava što ih je protiv njega podnijela Republika Srpska.

Progonili su ga zbog organiziranja masovnih prosvjeda u Banjoj Luci kojima je nastojao prisiliti vlasti u tom entitetu na provedbu istrage koja bi dokazala sumnje da je njegov sin ubijen.

Dragičevića je u srijedu uz brojne prijatelje dočekao i Muriz Memić, otac mladića Dženana koji je također pod nerazjašnjenim okolnostima smrtno stradao u Sarajevu 2016.

Oba oca uvjerena su kako je na djelu urota čiji je cilj prikriti ubojstva Davida i Dženana, odnosno da su u te slučajeve umiješani i policija te pravosuđe.

Dvije su obitelji zbog toga proteklih godina, uz prosvjede u Banjoj Luci, organizirali i prosvjedna okupljanja u Sarajevu, na kojima su im potporu dale na tisuće ljudi.

Davor Dragičević je kazao kako će se nastaviti boriti zajedno s Murizom Memićem, pozvavši građane BiH da im se u tome pridruže te poručivši da se ova dva slučaja “moraju dovesti do kraja”.

Odvjetnik Ifet Feraget, koji zastupa obje obitelji, u srijedu je ustvrdio kako smrti dvojice mladića definitivno imaju veze s politikom.

“Političari su u dobroj mjeri involvirani u zataškavanje oba ubojstva. Bez obzira tko bio državni tužitelj, ovo će za njega biti ispit”, kazao je Feraget novinarima.

Slučaj ubojstva Davida Dragičevića i dalje je u fazi istrage u Okružnom tužiteljstvu u Banjoj Luci pod sumnjom na ubojstvo, no do danas nitko nije osumnjičen.

Slučaj Dženana Memića preuzelo je pak Tužiteljstvo BiH, a do sada je pet osoba optuženo za prikrivanje dokaza i pomoć počinitelju nakon kaznenog djela, no još nema naznaka tko je mogao biti ubojica. Pravomoćnom presudom Vrhovnog suda Federacije BiH dvojica muškaraca oslobođena su optužbi da su prouzročili prometnu nesreću za koju je tužiteljstvo Sarajevske županije tvrdilo da je uzrok Dženanove smrti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)