Danas je godišnjica smrti princeze Diane

Danas se obilježava 24. obljetnica od tragične smrti princeze Diane koja je do danas neprežaljena. Prisjetili smo se njezinog fantastičnog stila koji je ostavio veliki trag u modnom svijetu, a prokomentirala ga je Dubravka Prpić Znaor, novinarka i modna savjetnica.

Lady Di tragično je stradala 1997. godine u prometnoj nesreći. Dogodilo se to godinu dana nakon vrlo burnog razvoda od princa Charlesa koji je finaliziran 28. studenog 1996. Vjenčali su se 29. srpnja 1981. S princom Charlesom Dianu je upoznala njezina starija sestra, koja je jedno vrijeme izlazila s njim. Vjenčanje iz bajke prenosile su 74 TV stanice širom svijeta, a mladu je gledalo preko 750 milijuna ljudi. Ceremoniji u katedrali svetog Pavla u Londonu prisustvovalo je 2.650 gostiju. Engleska je tada dobila buduću kraljicu.

Nakon razvoda tada 36-godišnja princeza prihvatila je poziv na ljetovanje na jugu Francuske s obitelji egipatskog milijunaša Mohammeda Al Fayeda, vlasnika poznate robne kuće Harrods. Tada je upoznala njegova sina Emada i s njim ušla u vezu.Unoći 31. kolovoza 1997. poginula je u automobilističkoj nesreći u Parizu. Odjeknulo je u medijima, pa samo pola sata nakon smrti pojavile su se različite teorije zavrjere, između ostalog i ona da su je ubili agenti MI6. Ostala je zapamćena kao dobri anđeo, po svom humanitarnom radu, a osim toga i istančanom stilu. 

vecernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)