Đakićev sin prijetio policajcima, u urinu je imao THC i kokain, ali neće u zatvor: ‘Ispričao sam se’

Izrečena mu je kazna u trajanju od deset mjeseci zatvora koja je zamijenjena radom za opće dobro po principu jedan dan zatvoran za dva sata rada…

Jednom od sinova HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, Tomislavu Đakiću (23) nedavno je na Županijskom sudu u Karlovcu potvrđena presuda kojom je osuđen za prijetnje policajcima u lipnju prošle godine.

Presudom Općinskog kaznenog suda u Zagrebu iz lipnja ove godine, koja je postala pravomoćna u rujnu, izrečena mu je kazna u trajanju od deset mjeseci zatvora koja je zamijenjena radom za opće dobro po principu jedan dan zatvoran za dva sata rada. U kaznu mu je uračunat i mjesec dana koje je, nakon samog događaja, proveo u istražnom zatvoru zbog čega mora odraditi još 540 sati društveno korisnog rada. Sud mu je odredio i zaštitni nadzor, koji može trajati do završetka rada za opće dobro, te uključivanje u psihosocijalni tretman.

Riječ je o događaju od 18. lipnja 2020. na Trnjanskoj cesti u Zagrebu. Naime, tog je dana oko ponoći zatražena intervencija policajaca iz VIII policijske postaje PU zagrebačke zbog dojave o narušavanju javnog reda i mira odnosno sukobu više ljudi ispred jednog restorana.

Kako je tad pisao Telegram, čim je ugledao policajce, Đakić mlađi počeo je na njih vikati i psovati ih. Galamio je: “Znate li vi tko sam ja?” te prijetio da će “svi dobiti otkaz”. Bez obzira što su ga više puta upozorili da se smiri i prestane s vrijeđanjem, nastavio ih je divljati.
Zbog toga su ga priveli u postaju gdje su mu izmjerili koncentraciju od 1,5 promila alkohola u organizmu.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu kasnije je objavilo kako postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak 18. lipnja 2020., za vrijeme dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo vikati na njih i vrijeđao ih. Izrekao im je više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana svoje obitelji.

Sudac istrage izrekao mu je tad mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Đakić mlađi je na sudu priznao krivnju te se ispričao policajcima, a Jutarnji list piše, kako je u vrijeme događaja osim pod utjecajem alkohola, konzumirao i opojne droge, odnosno urin mu je bio pozitivan na kokain i THC.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)