Čuvajte se internetskih prevara: Slavonac (68) htio brzi kredit, ostao bez više od 12.000 kuna

Muškarac je putem elektroničke pošte zatražio brzi kredit u iznosu iznad 20 tisuća kuna, na što mu je odgovoreno da u dva navrata uplati iznos iznad šest tisuća kuna

U petak je 68-godišnjak u Policijskoj postaji Slavonski Brod prijavio kazneno djelo prijevare. Naime, oštećeni je 20. listopada putem društvene mreže kontaktirao banku koja je nudila rješavanje brzih kredita.

Putem elektroničke pošte zatražio je brzi kredit u iznosu iznad 20 tisuća kuna, na što mu je odgovoreno da u dva navrata uplati iznos iznad šest tisuća kuna, što je i učinio, a nakon čega će mu biti uplaćen iznos traženog kredita. Oštećenom do danas nije isplaćen kredit, a niti vraćen uplaćeni iznos.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja kaznenog djela.

 

Policija poziva građane na oprez – čuvajte se internetskih brzih kredita!

– Internet i Facebook puni su oglasa ‘Brzi krediti’, ‘Krediti-pozajmice’, ‘Kredit na karticu – isplata odmah’ i sličnih. Nipošto ne nasjedajte na te ponude! Ako baš morate tražiti novac po Facebooku, odmah pogledajte je li ta tvrtka u Sudskom registru i na popisu kreditnih posrednika Ministarstva financija, dodatno provjerite i proučite komentare, te ako vam se i najmanja sitnica učini sumnjivom, prijavite policiji. Hrvatska narodna banka (HNB) upozorava da pripazite komu se obraćate za financijsku pomoć i s kime sklapate ugovorne odnose te pod kojim uvjetima – upozorili su iz PU brodsko-posavske.