COVID POTVRDE: Više od polovice građana podržalo bi njihovo uvođenje za kafiće, restorane…

HRejting objavljen u središnjem Dnevniku HTV-a govori o odnosu ispitanika prema odabranim mjerama za suzbijanje pandemije donesenima u drugim europskim zemljama.

Što ispitanici misle o uvođenju  lockdowna za necijepljene koji ne bi smjeli izlaziti iz kuće osim s opravdanim razlogom kao što to uvodi Austrija?

Njih 55,5% ne bi podržao tu mjeru, dok ih 39,4% odgovara da bi podržali lockdown za necijepljene. Mali postotak ne zna ili ne želi odgovoriti.

 

Što misle o covid-potvrdama za kafiće, javni i privatni sektor, vjerske objekte

Na pitanje podržavaju li uvođenje COVID potvrda za ulazak u kafiće restorane, frizerske salone, teretane, po uzoru na Njemačku i Italiju- većina ispitanika, njih 55% podržava tu mjeru, a oko 40% ne.

Mjeru uvođenja COVID potvrde za sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao što je to napravila Italija podržalo bi 53,5% posto ispitanika, a oko 40% ne bi. Ostali ne znaju li ne žele odgovoriti.

 

Slijedi pitanje o uvođenju COVID potvrda za sve vjernike na molitvama u vjerskim objektima, kao što je to u Sloveniji. Gotovo 53% ispitanika podržalo bi tu mjeru, a njih 39,5% ne bi.

Potvrde u školama?

Što se tiče uvođenja COVID potvrda za učenike srednjih škola koji bez njih ne bi mogli pohađati nastavu. 60% ispitanika ne bi podržalo tu mjeru, a 33% bi podržao uvođenje COVID potvrda za srednjoškolce.

Istraživanje je provedeno od 15. do 17. studenog na uzorku od 1400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2,62%, a pouzdanost istraživanja 95%.