ĆIRO BLAŽEVIĆ TEŠKO JE BOLESTAN! Opaka bolest mu se vratila: Zbogom, vjerojatno više neću doći…

Ćiro Blažević, legendarni trener svih trenera, teško je bolestan. Opaka bolest mu se vratila. Otkrio je to u intervjuu za Sportklub…

Naime, kolege iz Slovenije kontaktirali su ga kako bi govorio o nadolazećoj utakmici Hrvatske i Slovenije, koja se 7. rujna igra u Splitu. U razgovoru im je rekao da je teško bolestan te se oprostio od njih.

“Dragi moji Slovenci. Naša ljubav je bezgranična. Vi volite mene, ja volim vas, ali moram reći tužnu vijest. Ja sam jako, jako bolestan. Osim što sam star, imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a vjerojatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji.”, rekao je Ćiro, te je dodao:

Bolest otkrivena prije 10 godina

“Poručujem im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram reći katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan”, rekao je Blažević.

https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2020/12/PXL_080613_6183005-1024×682.jpg
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Bolest mu je dijagnosticirana 2011. godine. Sedam godina ranije imao je operaciju prostate. Usprkos tome što je pobijedio dva raka, opaka bolest sada se vratila.

Cijeli intervju možete pročitati – OVDJE.

Inače, svoje iskustvo borbe s karcinomom prostate za Gloriju je podijelio Miroslav Ćiro Blažević kojemu je prije 17 godina u Univerzitetskoj klinici u Innsbrucku upravo zbog ovog karcinoma odstranjena prostata.

“Muškarac bez prostate je invalid, osuđen na život bez seksa, a kakav je to život? Nikakav! Prostata je toliko mala, a toliko važna za svakog muškarca da je suludo odstraniti je ako nije nužno. Da mogu vratiti vrijeme, ne bih izabrao operaciju, nego zračenje, jer sam bio u prilici birati”, kaže Ćiro.

https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2020/10/PXL_131118_22682675-1024×711.jpg
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Osim raka prostate, preživio je i početnu fazu melanoma i to upravo zato jer su mu ga dijagnosticirali na vrijeme.

“Nemam običaj opterećivati ljude, pogotovo bližnje, a kad spomenete rak, odmah vas osude na smrt. Strah se uvuče u sve pore života i tu nema pomoći. Danas redovito vježbam te idem na kontrole i sistematske preglede, a na to tjeram i svoju obitelj. Jedan kontrolni pregled kod dermatologinje Maje Ceković otkrio mi je melanom u početnoj fazi i operacijom sam ga otklonio. Eto, preživio sam dva raka, ali samo zato što problem nisam “gurao pod tepih”, govorio je tada.

Svi smo uz Ćiru da pobijedi još jednom…

dnevno.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)