BRUTALAN NAPAD IZ BEOGRADA! VIDE USTAŠKE ZASTAVE I PITAJU SE: ‘Jesu li Milošević i Pupovac nakon Vukovara dostojni da predstavljaju Srbe?’

I u Beogradu se jednim oko motrilo na jučerašnju Kolonu sjećanja u Vukovaru.

Od svega tamošnjim medijima najviše pažnje privukla je HOS-ova zastava, gotovi svi portali to stavljaju u prvi plan. Tako B92 donosi vijest pod naslovom “Hrvatska obilježila Dan sjećanja uz ‘Za dom spremni’”, a u podnaslovu navode kako da se obilježava pad grada u “građanskom ratu u bivšoj Jugoslaviji”.

Telegraf pak vijest objavljuje pod naslovom “Pripadnici HOS u Vukovaru sa zastavama na kojima piše Za dom spremni”, dok Informer ide još bomabastičnije s riječima “PA DA LI JE OVO REALNO?!? Na čelu vukovarske kolone sjećanja USTAŠKA ZASTAVA SA NATPISOM “JASENOVAC ZA DOM SPREMNI”!”

“Miloševićev korak više pod ustaškim barjakom”

Ipak, najdalje su otišle “Večernje novosti” koje su osule paljbu po potpredsjedniku Vlade iz redova SDSS-a, Borisu Miloševiću. “SRAMOTA U VUKOVARU: Miloševićev “korak više” pod ustaškim barjakom”, tako pišu oni.

U tekstu navode kako je u povorci dugoj 5,5 kilometar našao “zloglasni barjak iz epohe NDH” te da to “očigledno nije smetalo Miloševiću, koji je poslije ceremonije poručio da je njegovo prisustvo u koloni “korak više k pomirenju” .

 

Nakon Miloševićevog sudjelovanja zapitali su se je li dostojan da predstavlja hrvatske Srbe, a dotakli su se i Milorada Pupovca.

“Milošević je bio danas jedini srpski predstavnik u gradu na Dunavu, a prije dva dana je zajedno sa Miloradom Pupovcem odao počast i stradalima na poljoprivrednom dobru “Ovčara”. Ovi potezi spomenutog tandema s ogorčenjem su primljeni kod pripadnika srpskog naroda u Hrvatskoj, pa se s pravom postavlja pitanje jesu li Milošević i Pupovac, poslije mazohističkih epizoda u vrijeme “vukovarske obljetnice” dostojni da i dalje predstavljaju Srbe“, zaključuju Novosti u svom tekstu.