BIBLIJSKI, PONOVILO SE! Slijep čovjek progledao u Međugorju zbog ovoga

Jozo Vasilj oslijepio je na oba oka, ali dogodilo se nešto zbog čega je Međugorje i postalo poznato

 

Biblijska priča o slijepcu iz Jerihona kao da se ponovila u životu Jose Vasilja koji je uslijed moždanog udara oslijepio. Prvo na lijevo a potom i na desno oko. Mislio je da je zauvijek izgubio vid.

Tada je saznao da se Djevica Marija ukazuje u Međugorju, a nakon saznanja o svetom mjestu počeo se nadati ozdravljenju. Počeo je moliti za snažan zagovor Blažene kod Gospodina.

Otišao je u Međugorje, ali je ubrzo shvatio da se on, takav slijep ne može popeti na brdo ukazanja. Ali, nije se obeshrabrio. Njegova malena vjera bila je jača.

Kao i slijepac iz Jerihona, bio je uporan i svoju nećakinju Vidu, koja je odlazila na Brdo ukazanja, zamolio je da mu donese malo bilja s tog mjesta gdje se Gospa ukazala. Kadulju i čuvarkuću. Popela se na brdo i sudjelovala u ukazanju, zatim je pobrala bilje i donijela ga Jozi.

Jozo je te večeri stavio bilje pod jastuk, ne toliko zbog koristi koje takve biljke mogu dati, koliko zbog činjenice da su došle s mjesta gdje se Gospa ukazala. Molio se tijekom noći. Ujutro je umio lice i nastavio moliti – ovaj put Vjerovanje, Nakon što je posušio dogodilo se nešto čudno. Iznenada je uzviknuo: “Vidim te!”.
Supruga koja mu je upravo pomogla mislila je da se šali, a onda joj je rekao: “Vidim te, evo te: bez čarapa si!”.

 

Jozu se vratio vid. Odjednom, nakon 8 godina, sve je vidio. Izvanredna vijest proširila se diljem zemlje i šire. O tome su govorile neke novine, čime je Međugorje još više poznato i ljudi su čuli što se tamo događa. Svjedočanstvo je zapisano i u knjizi novinara Darka Pavičića: ‘Prvih sedam dana Međugorja’.

 

Nikad ne odustajte tražiti

Kad se Isus približavao Jerihonu, neki slijepac sjedio kraj puta i prosio. Čuo je gdje prolazi mnoštvo, pa se raspitivao se što je to. Rekoše mu: „Isus Nazarećanin prolazi.“ Tada on povika: „Isuse, Sine Davidov, smiluj mi se“ Oni ga sprijeda ušutkivali, ali on je još jače vikao: „Sine Davidov, smiluj mi se!“
Isus se zaustavi i zapovijedi da ga dovedu k njemu. Kad se on približi, upita ga: “Što hoćeš da ti učinim?”
A on će: “Gospodine, da progledam!“ Isus će mu: „Progledaj! Vjera te tvoja spasila!“ I progleda on časa tog. Uputi se tad za njim slaveći Boga svog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)