BANOŽIĆ PORUČIO MILANOVIĆU ‘Njegovi me napadi neće zastrašiti jer ja sam dečko iz Vinkovaca’

Nastavlja se obračun predsjednika Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića, koji je bio u Županji na obilježavanju 30. obljetnice ustrojstva 131. brigade Hrvatske vojske.

Ministar je danas odlučio odgovoriti predsjedniku poručivši mu kako ga “neće zastrašiti jer je on dečko iz Vinkovaca”.

“Razlika između mene i predsjednika je samo u tome što ja želim ostati pristojan u svemu ovom, svjestan uloge što ministar obrane znači za Hrvatsku vojsku i kakvu sliku političar u Hrvatskoj javnosti treba prenijeti”, rekao je Banožić ocijenivši ponašanje predsjednika neprimjerenim jer “stvara problem Hrvatskoj vojsci, a šteti i međunarodnoj slici Hrvatske”.

U Bruxellesu brinu za Hrvatsku?

Također je poručio kako neće dopustiti da se o njemu iznose laži gdje se njega naziva lažovom i kojima se pokušava umanjiti njegova uloga koja je određena zakonom.

“Sada mu te konstelacije koje je formirao u zakonu ne odgovaraju. Milanović bi kao vrhovni zapovjednik, nesporazume trebao rješavati za stolom i razgovorima što je u jednom trenutku prestao činiti”, rekao je Banožić.

“Već pet mjeseci nismo imali niti jedan sastanak, niti jedan brifing o stanju u Hrvatskoj vojsci”, dodao je i naveo da je posljednja tri dana bio na sastanku u Bruxellesu i da su se “tamo svi pitali što se to događa kod nas”.

Neće ga zastrašiti

Banožić je komentirao i najavu Milanovića o potrebi sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost rekavši kako prihvaća sve ono što predsjednik radi, a da je u skladu sa zakonom, pa tako i sazivanje sjednice Vijeća.

“Mene njegovi napadi neće zastrašiti jer sam ja dečko iz Vinkovaca, koje je Milanović nazvao političkom provincijom, a taj je grad poznat po tome da se zna braniti i ne da se zastrašiti”, rekao je Banožić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)