AUSTRALIJA: Necijepljeni vjernici ostaju bez ispovijedi

U Australiji nadbiskup Melbournea zahtijeva da svećenici u njegovoj biskupiji provedu segregaciju  između “cijepljenih i necijepljeni”.

Nadbiskup Peter Comensoli tjera svećenike da podijele vjernike u dvije skupine, odnosno s misama za neograničen broj župljana koji su “cijepljeni” protiv COVID-a sa jedne strane, te strogo ograničenim službama za necijepljene.

Ako svećenici trebaju organizirati misu na kojoj bi mogli prisustvovati necijepljeni, što se zove događaj za one “nepoznatog statusa cijepljenja”, tada se kapacitet smanjuje na samo 30 ljudi unutar crkve.

Osim toga, nije dopušteno da sakrament pomirenja [ispovijed] bude javno dostupan na takvim misama.

Možda je vrijedno spomenuti da premijer savezne države Dan Andrews, koji je uveo vladavinu terora s pretjeranim izolacijama, sebe opisuje kao katolika iako je žestok zagovornik pravo na abortus i podržava LGBT agendu. Unatoč svom zagovaranju pobačaja, Andrews je nedavno primio Svetu pričest na misi koju je služio nadbiskup Comensoli.

Popularni katolički autor đakon Nick Donnelly istaknuo je da je Comensolijevo provođenje Andrewsovih pravila “suprotno prirodi Crkve” piše portal LifeSiteNews

“Potpuno je protivno euharistijskoj ekleziologiji Katoličke Crkve uvesti podjelu između vjernika— između cijepljenih i ne- cijepljenih u misnim slavljima” izjavio je Donnelly pozivajući se na svetoga Pavla u pismu Korinćanima: “Budući da je jedan kruh, jedno smo tijelo mi mnogi; ta svi smo dionici jednoga kruha.” (1 Kor 10,17).

Nezamisliva situacija u Australiji- “Još gore je uskratiti ispovijed onim vjernicima koji nisu cijepljeni i onemogućiti im primanje Svete pričesti ako su svjesni da su u stanju smrtnog grijeha”, nastavio je Donnelly.

Đakon je izjavio kako mu se čini da Comensoli “koristi uskraćivanje sakramenta ispovijedi kako bi prisilio vjernike na cjepivo. Ono što nadbiskup Comensoli provodi potpuno je proturječno prirodi Crkve.”

Otac Kevin Williams iz župe svetoga Josipa u Chelseaju, Victoria, rekao je kako ga je 19 mjeseci ograničenja na bogoslužje “potpuno uništilo”, što ga je navelo da ponudi ostavku nadbiskupu Comensoliju.

“Nadbiskup je proveo dosta vremena razgovarajući sa mnom i uvjerio me da ‘izdržim’ još malo”, rekao je otac Williams.

“Učinit ću to– ali ne znam koliko još mogu izdržati. Kako mogu dati nadu Božjem narodu kad je sva nada potpuno uništena u meni?”

“Posljedično… prisiljen sam učiniti upravo ono što prezirem i sada ću morati razlikovati cijepljene i necijepljene. Tri nedjeljne mise bit će otvorene samo za dvostruko cijepljene župljane”, požalio se.

“… nemam riječi kojima bih izrazio koliko mi se ovo potpuno gadi. Postao sam svećenik kako bih mogao donijeti Božju riječ ozdravljenja njegovom narodu. Ne zato da bih mogao biti neplaćeni birokrat koji prevrće papire po stolovima i provodi vladinu diskriminatornu politiku.”