Amazon traži IT stručnjake: U Hrvatskoj će zaposliti 50 ljudi

Amazon Web Services trebao bi do kraja rujna otvoriti centar u Hrvatskoj, a navodno će za početak zaposliti 15 stručnjaka. Plan je da zaposle do 50 ljudi, koji će se baviti izgradnjom i održavanjem cloud infrastrukture

Interneski div Amazon u Hrvatskoj i službeno otvara svoj ured u kojem će za početak zaposliti 15-ak IT stručnjaka, a navodno je plan zaposliti do 50 ljudi, piše Jutarnji list. 

Brojni najveći svjetski servisi, koje i mi koristimo svaki dan, poput Netflixa, Twitcha, Facebooka… rade upravo na Amazonovim cloud uslugama, odnosno njihovim megaserverima, a upravo se time bavi i kompanija koju tu otvaraju. Prije dvije godine su otvorili Amazon Data Services Zagreb, u međuvremenu su Pošti dodijelili posao lokalne i regionalne distribucije paketa, a sada snažnije grabe među hrvatskim kadrom.

Traže stručnjake koji se bave projektiranjem i održavanjem cloud infrastrukture, tehničare, električare… Potrebni su im fakultetska diploma i sedam godina iskustva. Iz Amazona nisu komentirali ove navode. No navodno će krajem rujna Amazon Web Services otvoriti prvi regionalni centar u ZAgrebu i širiti se u regiji.

– To je dobra poruka za širi IT ekosustav u Hrvatskoj, ali i za druge strane ulagače jer nije mala stvar što je Amazon priliku pronašao upravo ovdje – rekao je Hrvoje Balen iz Algebre za Jutarnji.

24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)